Update zomerkampen

Beste ouder(s),

Het coronavirus gooit roet in heel wat plannen voor het jeugdwerk, en ook de Pioniers zijn hierdoor getroffen in hun organisatie van de kampen. We hebben hier dan ook rekening mee gehouden in de planning van onze komende kampen. Hieronder vind je per kamp concreet wat dit inhoud.

We hebben gekozen voor de formule van vorig jaar met 4 kortere kampen met telkens een totaal aantal aanwezigen van maximum 58 personen (kinderen, monitoren en kookploeg inbegrepen). Op deze manier kunnen we een maximaal aantal deelnemers en vrijwilligers van een zomerkamp laten genieten. Verder zullen de kampen er zoveel mogelijk uitzien als een gewoon Pionierskamp: met kinderen van 6 tot 16 jaar, verticale groepen waarin verschillende leeftijden samen spelen, supertoffe activiteiten, veel warmte en solidariteit,…

Concreet:

  • Kamp 1: zaterdag 2 juli, 18u - woensdag 6 juli, 18u
  • Kamp 2: donderdag 7 juli, 18u - maandag 11 juli, 18u
  • Kamp 3: dinsdag 12 juli, 18u - zaterdag 16 juli, 18u
  • Kamp 4: zondag 17 juli, 18u - donderdag 21 juli, 18u

Aankomst en vertrek

De aankomst- en vertrekdagen zijn veelal weekdagen. Wij zijn ons ervan bewust dat dit niet evident is voor de meeste ouders. We hebben dit toch op deze manier georganiseerd, omdat het de enige manier was om zoveel mogelijk kinderen een kamp te kunnen bieden op een zo veilig mogelijke manier.

Leeftijdsgroepen

Per kamp kunnen we ongeveer 39 kinderen meenemen. Om leeftijdsgroepen te vormen die groot genoeg zijn om samen een  spel te kunnen spelen, zullen de groepen iets anders worden ingedeeld. In vergelijking met een ‘gewoon’ Pionierskamp, zullen de groepen iets kleiner zijn, met een groter leeftijdsverschil. We maken de groepen alleszins zo evenwichtig mogelijk. Indien er kinderen graag samen in een groep willen zitten, houden we daar zoveel mogelijk rekening mee, maar we kunnen niets beloven.

Inschrijvingen

Vanaf nu staan de inschrijvingen open voor iedereen. De inschrijvingen vind je via deze link.

Kampprijs

Omdat het kamp korter is, passen we ook de prijs aan. De oorspronkelijke prijs was 135€ voor het eerste kind en 125€ vanaf het tweede kind, de aangepaste prijs is 100€ voor het eerste kind en 90€ vanaf het tweede kind.

Aspimo's

Bij de Pioniers zijn de Aspimo’s (deelnemers geboren in 2006 & 2007) een ‘speciale groep’. Als oudste deelnemers van het kamp gaan ze enerzijds nog allerlei leuke activiteiten doen met hun leeftijdsgenoten, maar anderzijds gaan ze ook nu en dan al wat extra verantwoordelijkheden krijgen. Dit doe we om hen tijdens het kamp al wat te laten proeven van het ‘monitor-zijn’ en hen zo warm te maken om binnen onze werking verder door te groeien. Het grootste deel van ons vrijwilligersteam was zelf immers ook ooit een Aspimo!

Concreet willen we aan alle Aspimo’s de kans bieden om twee aaneensluitende kampen mee te gaan deze zomer; kamp 1 + 2 of kamp 3 + 4. Op deze manier kunnen ze dubbel zoveel ervaring opdoen en kunnen we ze nog beter voorbereiden op hun verdere doorgroei binnen de Pioniers. Aangezien twee kampen overeenkomen met één normaal kamp behouden we voor de aspimo's de prijs van 130€ voor de hele periode.

Let wel, dit is een aanbod en geen verplichting. Kan je als Aspimo toch maar op één kamp mee? Geen probleem!

Delen via sociale media