Banner
Wie zijn we?

Over De Pioniers

De Pioniers is een jeugdbeweging voor kinderen en jongeren van over heel België. Van Oostende, over Molenbeek, tot Luik; bij De Pioniers spelen we samen want samen winnen is veel leuker dan alleen. In groep staan we sterker om de wereld zowel van dichtbij als van veraf te ontdekken, te begrijpen en te veranderen. Nieuwsgierig ijveren we met leeftijdsgenoten voor een eerlijke maatschappij waarin kinderen en jongeren zich ten volle kunnen ontplooien.

De Pioniers organiseren kampen en activiteiten tijdens de schoolvakanties voor alle kinderen en jongeren van het land tussen de 6 en 16jaar. Dit doen we met een team van geëngageerde vrijwilligers en gevormde monitoren die je steeds weer op een schitterende week of wervelende activiteit trakteren.

Een tweetalige jeugdbeweging
Lachende kinderen in een kring die zitten op de grond

De Pioniers zijn de enige tweetalige jeugdbeweging in België en daar zijn we trots op. Iedere keer bewijzen we dat taal geen barrière hoeft te zijn om te kunnen samenspelen en vriendjes te maken.

Samen winnen is veel leuker dan alleen
Samen winnen

Samen winnen is veel leuker dan alleen, dat is onze visie. We gaan voor een maatschappij waarin ieder kind recht heeft op plezier en we weten dat we dit enkel samen en solidair kunnen aanpakken.

Leer iedereen beter kennen
Leer iedereen kennen

Bij ons is iedereen welkom. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of hoe je er uit ziet, bij ons hoor je er bij. Diversiteit maakt onze vakanties immers interessant en kleurrijk! Op kamp leren we iedereen kennen, van jong tot oud.