Banner
Doe mee

Onze moni's en vrijwilligers

De Pioniers bestaan voor 100% uit gemotiveerde monitoren en vrijwilligers. Zij zijn de kracht van onze vereniging. In de keuken op kamp, in een créa atelier op PioFiesta of dag en nacht als moni met de Pioniertjes op vakantie, overal geven ze het beste van zichzelf en dat mag gezien worden!

Het hele jaar door komen we met de vrijwilligers en monitoren samen om de activiteiten voor te bereiden, meer te leren over het monitor-zijn en de kampthema’s en natuurlijk om een geweldige tijd te beleven. Jonge monitoren ondersteunen we bovendien in het behalen van hun animatorattest in Vlaanderen of Wallonië.

Een open en diverse vriendengroep
een rij kinderen en monitoren met armen gespreid

De vrijwilligers van de Pioniers zijn een diverse en hechte vriendengroep. Net als onze Pioniertjes komen we vanuit alle hoeken van het land en dat maakt ons een unieke mix. Wat ons verbindt is dat we graag met de Pioniers bouwen aan een eerlijke en open maatschappij en daar gaan we ten volle voor! Iedereen welkom!

Een toegankelijke monitor opleiding
Twee Pio monitoren plakken een tattoo op de hand van een kindje

Bij de Pioniers ondersteunen we elkaar om het beste uit onszelf te halen. We organiseren doorheen het jaar vormingen om te kunnen groeien in het jeugdwerk en we helpen beginnende monitoren met het behalen van hun officieel animatorattest. Bovendien kan je de stage ook lopen op PioKamp.

Onze vrijwilligers zijn TOP!
een verklede PioMonitor drinkt een drankje

Achter de schermen, in de keuken of bij het materiaal, overal zorgen ze ervoor dat de dag gesmeerd verloopt. Ze stralen als het avondmaal door honderd mondjes verorberd wordt en daarna kunnen ze weer gezellig gaan bijkletsen. Onze vrijwilligers zijn echt TOP!