Pio stage

Sinds verschillende jaren organiseren we met de Pioniers jaarlijks een kamp tijdens de krokusvakantie voor de kinderen uit de lagere school. Zo kunnen onze Pioniers elkaar nog eens extra zien gedurende het jaar. 

Dit jaar hebben we helaas het kamp moeten anuleren. Met alle onduidelijkheid die er nog heerste rond Corona eind 2021 waren we niet in staat om een volwaardig kamp te organiseren. We hebben er dan ook preventief voor gekozen om het kamp niet te laten doorgaan. We zijn direct op zoek gegaan naar een alternatief en zo zijn we op onze eerste Pio stage beland! 

Wat is nu het grote verschil tussen een stage en een kamp? Op kamp slapen de Pioniers ter plekke en zijn we allemaal samen weg gedurende verschillende dagen. Op een stage slapen de Pioniers thuis in hun eigen bedje. Dat wilt ook zeggen dat een stage veel meer plaatsgebonden is. We hebben ervoor gekozen om onze stage te organiseren in Brussel, omdat we hier sinds een jaar een lokale werking hebben. We blijven nog altijd een nationale tweetalige jeugdbeweging en daar zijn we zeer fier op! We organiseren dus ook twee dag uitstappen gedurende de stage. Op dinsdag 1 maart gaan we een hele dag naar Antwerpen en op donderdag 3 maart gaan we een hele dag naar Charleroi. Kom je uit die buurten, dan ben je meer dan welkom om mee te komen op die dagen. Voor meer informatie en de isnchrijvingen moet je hier zijn. 

Is het deze keer helaas te ver om deel te nemen? Geen zorgen, wie weet starten we binnenkort wel een lokale werking in jouw buurt. Ben je eerder fan van op kamp gaan? Geen paniek! We organiseren naar goede gewoonte weer zomerkampen. Voor meer informatie: klik hier. We hebben ook nog een verassing in petto voor het komende schooljaar, houdt deze site en de nieuwsbrief dus goed in de gaten, want je wilt het niet missen!

Delen via sociale media