Banner
Pio kampen

Op kamp met de Pioniers

Elk jaar kan je met ons mee op kamp. We organiseren meerdere kampen per jaar, verschillende tijdens de zomer- en één tijdens de krokusvakantie. Binnenkort hopen we jullie ook mee te kunnen nemen op kamp tijdens de herfst- en paasvakantie. Iedereen vanaf 6 jaar is welkom om deel te nemen. Samen met alle andere kinderen en vrijwilligers blijf je slapen op de kampplaats. De oudste groepen overnachten soms zelfs in een tent.

Op kamp zit je samen met je leeftijdsgenoten in een groep en doe je allerhande activiteiten: een strategospel in het bos, een culturenspel in het dorp, samenwerken aan een kunstwerk over verdraagzaamheid, de buurt verkennen, lekkere pannekoeken maken, noem maar op! De monitoren van jouw groep vullen je dag met leuke en boeiende spelen. Al spelend leer je nadenken over de wereld, op grote en op kleine schaal.

Een dagje op PioKamp
kinderen in het bos

Een dag op kamp is een hele belevenis. We starten de dag in de verticale groepen. Hier speel en werk je samen met kinderen van alle leeftijden. De rest van de dag is gevuld met allerhande activiteiten met je leeftijdsgenoten. De eetmomenten en de platte rust bieden de kans om samen te zitten met je vriendjes uit een andere groep. Op deze manier leer je iedereen op kamp kennen!

Gezond en betaalbaar op kamp
kinderen pellen wortels

Omdat iedere medewerker vrijwillig zijn steentje bijdraagt aan het kamp, kunnen we onze vakanties betaalbaar houden.

Bovendien stellen we, met advies van Geneeskunde voor het Volk, ieder kamp een lekker gezonde menu op, zodat we boordevol energie de dag doorkomen. 

Onze geëngageerde vrijwilligers
een verklede PioMonitor drinkt een drankje

Onze kampen draaien volledig dankzij de inzet van onze vrijwilligers. Op ieder kamp gaat een team gemotiveerde vrijwilligers mee om de kinderen van een fantastisch kamp te voorzien. Tussen de vakanties door, leiden we onze monitoren op en helpen we hen hun animator brevet te halen. Onze koks putten dan weer uit hun jaren ervaring om gezond en lekker onze maagjes te vullen.

Eerstvolgende kampen

Event teaser Zomerkampen 2024

Nog geen plannen voor de zomervakantie van 2024? Klik snel verder en ontdek ons aanbod!

-
-