Vegetarische couscous

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Krokuskamp 2015 klaargemaakt voor 70 personen

  • 100 gr couscous
  • 2 eetlepels olijfolie
  • stukje gemberwortel, heel fijngesneden
  • 2 uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 wortel, in plakjes
  • 250 gr zoete aardappel, in blokjes
  • 1 kleine courgette, in stukjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1/2 theelepel sambal
  • 100 gr kikkererwten uit blik, afgegoten
  • peper en zout
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 30 gr rozijnen

Hoe maak je het klaar?

Laat de rozijnen 20 minuten weken in een kom met lauwwarm water. Giet af in een vergiet.

Verhit olie in een pan en bak de gember, ui, knoflook, wortel, zoete aardappel, en courgette ong. 5 minuten.

Schenk de groentebouillon erbij, en roer ook de tomatenpuree en sambal erdoor. Blijf zo af en toe roeren, terwijl het 20-30 minuten zachtjes pruttelt.

Maak ondertussen de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg in de laatste 10 minuten de kikkererwten en de rozijnen toe. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met peterselie tijdens het serveren en geef de couscous erbij.

Smakelijk…………………………de kinderen hebben gesmuld.Dit wordt een gerechtje die we nog maken

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.