Een dagje op PioKamp

Een typische kampdag begint om 08.00. We staan op en eten een lekker gezond ontbijt. Na het ontbijt poetsen we onze tanden en starten we de dag met het startmoment. Hier zitten we samen en maken we kennis met het kampthema en het verloop van het kampverhaal.

Na het startmoment verdelen we ons in “verticale groepen”. Hierin zitten alle leeftijden door elkaar en zo leer je iedereen op kamp kennen. Bovendien krijgen de oudsten hier de kans om de jongsten te helpen en hen vanalles te leren. Samen doen we elke dag iets anders: we helpen de aardappelen schillen voor de middag, kuisen de kampplaats, leren de kampdans, spelen een spel, …

Vervolgens trekken we er met onze leeftijdsgenootjes op uit voor een activiteit, spel of wat ook onze moni’s ook voor ons in petto hebben.

’s Middags staat de keukenploeg weer klaar met een lekkere maaltijd die verteerd kan worden tijdens een rustmoment. In de namiddag komen we terug samen met onze groep. Om 16u wacht ons een gezond tussendoortje en ’s avonds een heerlijk avondmaal.

Voor het avondeten is er tijd voor de PioRaad: elke groep kiest twee kinderen die deelnemen aan deze raad met de kampleiding. Zo krijgt iedereen de kans om te vertellen hoe het in de groep gaat en wat je leuk vindt of graag zou willen veranderen op het kamp. We denken tijdens de raad samen na over een oplossing als dit nodig is.

Na het avondeten is er terug tijd voor spel en ontspanning en kruipt iedere leeftijdsgroep op tijd in bed. 

Tijdens het zomerkamp van 2014 maakten we met alle verticale groepen onderstaand filmpje dat een geweldig beeld geeft van “Een dagje op Piokamp”.