Kinderen op de vlucht

Kinderen op de vlucht, weg van hun vertrouwde omgeving en onderweg op een gevaarlijke tocht, het raakt ons als Pioniers zeer diep. Wij leven mee met de kinderen en hun families die gevlucht zijn van de ellende in hun eigen land en die wekenlang gereisd hebben op zoek naar een betere toekomst; een toekomst waarvan wij vinden dat ze er recht op hebben. We zijn dan ook geschokt en verontwaardigd over de manier waarop onze eigen overheid hen behandelt.

Gelukkig worden we verwarmd door de vele acties die burgers en organisaties de laatste weken ondernemen. Nog meer worden we verwarmd door onze Maxim die bij het krieken van de dag, voor hij naar school vertrekt, naar Brussel gaat om de wachtende vluchtelingen een hart onder de riem te steken. Ook zijn we super trots op Stan die helemaal naar Calais trekt met hopen verzameld materiaal, of op Fabio uit groep 1 die zijn lievelingsspeelgoedje cadeau heeft gedaan aan een kindje dat alles heeft moeten achterlaten.

Voor ons heeft ieder kind recht op bescherming en veiligheid, en moet het volop kind kunnen zijn met plezier, sport en spel. Laten we daarom ons Pioniershart spreken en net als Fabio, Maxim, Stan en vele anderen deel nemen aan de acties, klein en groot, om voor elk kind mee te bouwen aan een betere toekomst.

De Pioniersleiding

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.